Održan 35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

U Tuheljskim toplicma je od 26.-28.11.2023.g. održan Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Cilj godišnjeg okupljanja obrtnika ugostiteljske struke je iznošenje aktualne problematike u sektoru, razmjena mišljenja različitih dionika i njihovih specifičnih perspektiva, te pronalaženje rješenja i modela unapređenja poslovanja, ključnih za stvaranje i održavanje statusa Hrvatske kao svjetske turističke velesile. Neke od tema o kojima se na ovogodišnjem Kongresu raspravljalo kroz stručna predavanja i panel rasprave su:

-nedostatak kvalificirane radne snage i problem zapošljavanja u ugostiteljstvu;

-novosti vezane uz zakonodavstvo i porezna rasterećenja u ugostiteljstvu;

-pregled trenutnog stanja u sektoru;

-potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda u kontinentalnoj Hrvatskoj…

U panel raspravama sudjelovali su predstavnici državnih tijela, stručnjaci i dionici iz područja ugostiteljsko-turističkog sektora.

Na Kongresu se svake godine dodjeljuju i priznanja HOK-a za najistaknutije ugostitelje. Ove godine dobitnik priznanja iz naše Županije je gospodin ANTE MATIĆ, mladi ugostitelj iz Makarske, koji je uz to što je predsjednik Ceha za ugostiteljstvo UO Makarska i član Ceha ugostitelja Obrtnilke komore Split u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Makarska pokrenio uspješni edukativni projekt GASTRO RIVIJERA. Čestitamo g. Matiću na dobivenom priznanju!