PROMOCIJA MAJSTORA U OBRTNIČKOJ KOMORI SDŽ

Ukupno 115 majstorica i majstora svoja zvanja steklo je polaganjem majstorskog ispita u prošloj i ovoj godini. Svečana promocija i uručenje majstorskih diploma upriličeno je prošlog petka u Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije. Novopečenim majstorima od svojih zanata čestitao je predsjednik županijske komore Ivan Gotovac i pozvao ih da ostanu u Hrvatskoj –

– Dio naših obrtnika otišao je vani zbog lošeg standarda. Sada kada se standard popravio, mnogi bi se vratili. Zanatske struke su uvijek tražene i mi moramo podignuti standard u obrtničkim zanimanjima kako bi zadržali naše ljude tu – kazao je Gotovac.

Svečanoj promociji majstora prisustvovao je i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja koji je istaknuo da Županija godinama prati i ulaže u obrtnike kroz brojne mjere, programe i poticaje –

– Na obrtnicima počiva naše gospodarstvo, na vrijednim ljudima koji svojim rukama zarađuju za sebe, za nas koji obnašamo funkcije, ali i za građane – poručio je Čogelja.

Majstorski ispiti najviši su stupanj obrazovanja na kojima kandidati pod budnim okom komisija pokazuju svoja stručna znanja, praktične vještine, poduzetničke osobine i pedagoške kompetencije. Među 115 novopečenih majstorica i majstora najviše je frizera, potom elektroinstalatera, kozmetičara, automehaničara i autoservisera, instalatera grijanja i klimatizacije, kuhara, optičara, vodoinstalatera te po jedan elektromehaničar i klesar.