OBRTNIČKO INDUSTRIJSKOJ ŠKOLI U IMOTSKOM URUČENA DONACIJA OBRTNIČKE KOMORE SDŽ

Članovi Upravnog odbora Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije na čelu s predsjednikom Ivanom Gotovcem uručili su donaciju Obrtničko industrijskoj školi u Imotskom. Donaciju je u ime škole primio ravnatelj Nediljko Biočić, koji je izrazio zadovoljstvo i zahvalio komori na kontinuiranoj potpori.

– S područnom komorom usko surađujemo te očekujem da će tako i ostati. Zahvalan sam što su prepoznali naše potrebe i što podupiru daljnji razvoj strukovnih zanimanja. Uz komoru bi spomenuo i Splitsko-dalmatinsku županiju, Grad Imotski, TZ i okolne općine te sve druge koji su nam do sada financijski pomagali – kazao je Biočić.

Donaciju će iskoristiti za opremanje radionica za izvođenje praktične nastave za učenike strukovnih zanimanja kojih je iz godine u godinu sve više.

– Iz godine u godinu bilježimo sve veći interes za strukovna zanimanja te povećanje broja upisanih učenika. Iskoristio bih ovu prigodu da pozovem učenike osmih razreda iz našeg kraja, ali i iz Hercegovine, da upišu Obrtničko industrijsku školu. Strukovna zanimanja su budućnost i temelj gospodarstva, a samim tim i preduvjet razvoja Republike Hrvatske. – zaključio je Biočić.

Predsjednik područne komore Ivan Gotovac istaknuo je važnost naukovanja i suradnje sa strukovnim školama –

– Uvijek me veseli povećan interes učenika za obrtnička zanimanja u našoj županiji. Isto tako, veseli i suradnja lokalnog Udruženja obrtnika s Obrtničko industrijskom školom. Obrtnička komora je stručno poslovna organizacija koja će i dalje ulagati svoje napore kako bi bila na usluzi svim obrtnicima i onima koji će to tek postati – kazao je Gotovac.