Informacija o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Zagreba

Obavještavamo sve prijevoznike koji koriste autobuse da je Grad Zagreb trenutno u fazi pripreme novog modela organizacije zaustavljanja i parkiranja za turističke autobuse. Do uspostave novog modela pozivamo sve turističke autobuse da za potrebe zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa koriste Autobusni kolodvor Zagreb (Avenija Marina Držića 4).

Osim Autobusnog kolodvora, privremeno zaustavljanje turističkih autobusa na području Grada Zagreba dozvoljeno je na sljedećim lokacijama:

  • Glavni kolodvor, južna strana Trga Ante Starčevića – maksimalno 10 min
  • Mažuranićev trg – maksimalno 5 minuta

Od 1.6.2023. godine sva dosadašnja parkirališta turističkih autobusa na području Grada Zagreba stavljaju se izvan upotrebe.

 Sve potrebne informacije i obrasci koje je potrebno popuniti prije dolaska turističkog autobusa na Autobusni kolodvor Zagreb, a vezano uz zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa iz ove informacije, možete naći na https://www.akz.hr/usluge/povremeni-prijevoz/632 (cijene usluga Autobusnog kolodvora su navedene niže u obavijesti).

Kontakti prometne službe Autobusnog kolodvora Zagreb su:

 Molimo sve turističke agencije, vozače turističkih autobusa i turističke prijevoznike koji dolaze u Zagreb da, za zaustavljanje i parkiranje svojih autobusa, koriste isključivo navedene lokacije!

 Cijene usluga Autobusnog kolodvora za povremeni prijevoz


U sklopu obavljanja kolodvorskih djelatnosti Autobusni kolodvor Zagreb nudi uslugu prihvata i otpreme autobusa u povremenom prijevozu sukladno raspoloživim kapacitetima.

Izvod iz cjenika:
PRISTAJANJE I OTPREMA AUTOBUSA

Za povremeni prijevoz za svaki dolazak autobusa, odnosno polazak  19,91 € (150,00 HRK)
*u cijenu nije uračunat PDV

PARKIRANJE AUTOBUSA KOJI NE PROMETUJU U LINIJSKOM PROMETU
Za svaki započeti sat    2,79 €
Za cjelodnevno parkiranje   33,45 € (dnevna karta bez mogućnosti povratka na parking popust 50% od cijene dnevnog parkiranja po satu).
*u cijenu nije uračunat PDV

Autobusni kolodvor Zagreb od organizatora prijevoza, u sklopu organizacije prihvata i otpreme autobusa u povremenom prijevozu, naplaćuje i kolodvorsku uslugu.

Izvod iz cjenika:
KOLODVORSKA USLUGA U POVREMENOM PRIJEVOZU

za putnike u povremenom prijevozu – unutarnji  15,93 € (120,00 HRK)
za putnike u povremenom prijevozu – međunarodni  37,16 € (280,00 HRK)
*u cijenu je uračunat PDV

Naplatu usluge prihvata i otpreme autobusa u povremenom prijevozu i kolodvorske usluge obavlja prometna služba Autobusnog kolodvora Zagreb.

Opći uvjeti obavljanja kolodvorske djelatnosti uz cjenik usluga AKZ 

Zahtjev za naplatu peronizacije 

KONTAKTI
Prometni ured                  tel: +385 1 6008 648     e-mail: akz@akz.hr
Glavni prometnik             tel: +385 1 6008 645     e-mail: glavni.prometnik@akz.hr