Uspješno završen Sajam SASO ’19

U Splitskoj Spaladium areni uspješno je završen  23. Međunarodni sajam SASO.  Izlagači iz 8 zemalja predstavili su na sajmu 896 raznih brendova.

Kako je sam Sajam obuhvaćao 10 specijaliziranih sajmova, na njemu se, na jednom mjestu, moglo pronaći sve potrebno za adaptaciju objekata i pripremu turističke sezone kao i opreme za modernizacju proizvodnje. Zbog toga i ne čudi ovogodišnja velika posjećenost Sajma i zadovoljstvo brojem sklopljenih poslova.

Sajam je obilovao stručnim konferencijama kao što su 16. Dan arhitekata, 14. Energetski summit, 12. Dan građevinara, 11. Dan ekologije, 8. Dan kamena, sajam komunalne opreme, radionica za obrtnike, gospodarski susreti B2B@SASOfair, te brojna savjetovanja, prezentacije, edukacije i predavanja.

Sajam je otvorila Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, naglašavajući kako se radi o jedinstvenom sajmu koji je prepoznat u široj regiji.

„Sajmovi su prozori u svijet. Naši su obrtnici vrijedno radili cijelu godinu da bi vam sada pokazali i izložili sav svoj trud. Komora sufinancira i potiče njihovo sudjelovanje na  sajmovima“   rekao je, na svečanom otvaranju, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Osim sufinanciranja dijela troškova svojim članovima , Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, na svom štandu predstavila je radove učenika Obrtna tehnička škola Split, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju te Klesarsku školu iz Pučišća.