“Trenutna problematika u morskom ribarstvu” – sastanak

Dana 19. 09. 2017. godine u 11. 00 sati u prostorijama Obrtničke komore Split, koja je ujedno bila i organizator, održao se zajednički sastanak ribara iz četiri priobalne županije i to: Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske sa predstavnicima iz Ministarstva poljoprivrede – Uprave za ribarstvo, te ostalih institucija. Na sastanku je između ostalih, bio prisutan pomoćnik Ministra poljoprivrede gospodin Ante Mišura, inspektor za ribarstvo gospodin Mario Rogošić zatim ravnatelj Instituta za oceanografiju i ribarstvo gospodin Nedo Vrgoč, predsjednik Ceha za morsko ribarstvo HOK-a gospodin Mato Oberan i kao domaćin, predsjednik Ceha za morsko ribarstvo POK-a Split gospodin Antonio Šunjić.

DSCN3240

Tema održanog sastanka je bila: „Trenutna problematika u morskom ribarstvu.“

S obzirom da je tema za ribare izuzetno aktualna i interesantna, a i zbog skorog održavanja Susreta ribara u Rapcu, bila je izuzetno velika posjećenost od strane ribara kojih je bilo oko stotinjak. Oni su pokazali veliko zanimanje za probleme po pojedinim ribolovnim alatima kao što su: koćarenje, mali ribolov, izlov školjaka, plivarice i sl… Imali su priliku direktno postavljati pitanja nadležnim osobama iz institucija, te se pokazalo da je organizacija ovakvih sastanaka izuzetno potrebna i korisna za obje strane.

Zaključak sastanka je bio da će se većina zahtjeva i primjedbi koje su ribari iznijeli rješavati u skorim donošenjima pravilnika po različitim ribolovnim alatima od strane Ministarstva poljoprivrede.

DSCN3235 DSCN3236