SPLITSKI TAKSISTI BESPLATNO VOZE ZDRAVSTVENE DJELATNIKE

S ciljem iskazivanja zahvalnosti i podrške, splitski taksisti odlučili su pomoći doktorima i medicinskom osoblju koji se bore protiv epidemije koronavirusa. Na inicijativu Ceha prijevoznika pri Udruženju Obrtnika Split i udruženja #Žuti taxi Split”, odlučili su darovati besplatne vožnje medicinskom osoblju za odlazak i dolazak s posla.

“Želimo zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na svemu što čine za zdravlje i sigurnost naših građana. Svjesni smo da je u ovakvim teškim trenucima svaka pomoć dobrodošla i na ovaj način odlučili smo barem malo olakšati medicinskom osoblju koje se nesebično bori za brojne živote hrvatskih građana. Zdravstveni djealtnici su ljudi koji obavljaju svoj posao profesionalno. savjesno i odgovorno i mi smo im na tome neizmjerno zahvalni”, rekao je predstavnik Ceha prijevoznika Milivoj Topić.

Napomenuo je da će se sve besplatne vožnje za medicinsko osoblje moći ostvariti isključivo narudžbom preko aplikacije, te da mole građane da ne zloupotrebljavaju to i ne oduzimaju prijevoz nekome kome je potrebniji.

“Ovim putem želimo pomoći ljudima koji rade duge sate za dobro svih nas. Ovo je jedna mala gesta koju smo odlučili provesti u ovakvom teškom trenutku. Nadamo se da emo pomoći ovim malim činom i da će i ostali taksisti slijediti naš primjer. Također, naglašavamo da se vozila kojim upravljaju profesionalni vozači dezinficiraju nakon svake vožnje i da su svi vozači opremljeni maskama za dodatnu sigurnost”, istaknuo je Siniša Đapić, dopredsjednik splitskog udruženja “Žuti taxi”.