Frizeri iz naše županije na jubilarnom 20. HairStyleNews-u u Opatiji

Obrtnička komora Split organizirala je i financirala frizerima putovanje autobusom na Hairstyle News 2023., koji se proteklog vikenda održao u Opatiji u Centru Gervais. Ove godine je bilo jubilarno, jer je Hairstyle News proslavio i svoj 20. rođendan. To je najveće regionalno događanje posvećeno isključivo razvoju frizerske struke, a za 20 godina postojanja pripremljen je istinski frizerski spektakl. Skup je okupio vlasnike i  voditelje poslovanja u frizerskim salonima, zaposlenike salona, učenike i nastavnike strukovnih frizerskih škola, zastupnike svjetskih frzerskih kuća, stručne časopise i druge publikacije… Uz jake domaće edukatore i akademije ove godine su bili prisutni i posebni gosti iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

 

Kroz bogate programe Cut&Style i Colorama predstavljene su poznate akademije koje su sudionike upoznali sa najnovijim stiilističkim trendovima i tehnikama, te inovacijama u šišanju i bojenju kose, a posebno je bio naglasak na području muškog frizerstva i barberinga u čemu su prisustvovali i muški frizeri iz naše županije: Ivan Durdov Duda, Siniša Šunjić i Barber Shop Ritual iz Splita, te Grozdi Barber iz Trogira. Organiziran je i Okrugli stol “Bradata aukcija” jučer, danas, sutra koji je bio posvećen netipičnoj, a iznimno uspješnoj splitskoj humanitarnoj akciji, koja je dio globalne akcije “Movember”, a na što smo mi u našoj županiji jako ponosni.

Po svemu se može zaključiti da je Opatija postala “inkubator” frizerske kreativnosti, razmjene znanja, strasti i ljubavi prema kosi, te da su naši frizeri imali itekako puno toga za naučiti.