Ceh frizera UO Omiš organizirao tečaj – Higijenski minimun

Udruženje obrtnika Omiš- ceh frizera, kozmetičara, pedikera i njege tijela, zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Split organizirali su i proveli :

Tečaj za stjecanje potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti dio je zdravstvenog odgoja koji svim osobama omogućuje osnovno znanje o osobnoj higijeni, kao i higijeni prostora, opreme i pribora, s ciljem usvajanja i primjene toga znanja.

Predavanja su održana 12.03.2020. i pristupila im je 51 osoba kako obrtnici tako i njihovi djelatnici. Kako se tada zbog COVID19  korona virusa, ispiti nisu mogli održati, iste  smo organizirali sada, i to on- line (23.24. i 25.- og  rujna), gdje je uspješno položilo svih 51 polaznika.

Osobe koje su položile tečaj u skladu s obvezama iz Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti ujedno se smatra da imaju potrebna znanja i ispunjene obveze prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Zahvaljujemo se svim obrtnicima ceha frizera, kozmetičara i njege tijela na strpljenju i zavidnom jedinstvu ceha.