21. susret ribara u Jakišnici na otoku Pagu

21_susret_ribara_u_jakisnici_na_otoku_pagu_largeTradicionalni 21. susret ribara Hrvatske obrtničke komore održat će se od 13. do 15. listopada u Jakišnici na otoku Pagu. Domaćin ovogodišnjeg ribarskog skupa je Obrtnička komora Ličko-senjske županije, a organizator Hrvatska obrtnička komora.

Na Susretu ribara, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu Mate Oberana, kroz stručna izlaganja  i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti:  aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, ribarstvo i marikultura u Ličko-senjskoj županiji, Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. – 2020. godine, marikultura u RH, Zakon o morskom ribarstvu te inspekcijski nadzor u ribarstvu. Ujedno, predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo dat će znanstveni osvrt na ribarsku problematiku.

Na ovom skupu profesionalnih ribara obrtnika, svake se godine okupi veliki broj ribara, predstavnika ministarstava, znanstvenih i drugih institucija vezanih za ribarstvo te predstavnika državne, regionalne i lokalne vlasti. 21. susret ribara završava objavom zaključaka koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

Članovi Organizacijskog odbora za 21. Susret ribara:

–       Dalibor Kratohvil –  potpredsjednik HOK-a i predsjednik Organizacijskog odbora

–       Marko Sokolić –  predsjednik POK-a Ličko-senjske županije i član Organizacijskog odbora

–       Mato Oberan – član Organizacijskog odbora

–       Edison Boško – član Organizacijskog odbora

–       Danijel Strugar – član Organizacijskog odbora

Prijavu dolaska na 21. susret ribara molimo poslati na e-mail: cehovi@hok.hr

Detaljni program skupa bit će objavljen naknadno. U privitku prijavni obrazac za hotelski smještaj.