Povodom Dana grada Omiša i blagdana sv. Ivana Nepomuka, Udruženje obrtnika Omiša i ove godine nastavilo je sa projektom “Vridne ruke” koji je sav bio pod nazivnikom “gusarski”.
Tako su obrtnici, kako iz omiških restorana tako i onih iz okolice, pripremili mnoga jela i to: Gusarsko crno oko, Cipla na crno sa njokima, bobom i fažolom, Gusarsku salatu od morskih plodova, jedan restoran pripremio je jelo pod nazivom Gusarski rižot, a jelo pod nazivom Gusar bilo je iznenađenje.
Od ostalih jela pripremljena je i Gusarska janjetina s bižima, Gusarska hobotnica sa bobom, Gusarska sipa na pašticadu sa njokima, Gusarski gulaš od hobotnice, Gusarski gulaš sa mesom te tradicionalno soparnik i kolači, specijalni gusarski štrudeli sa sezonskim voćem.
Jučer je omiški Poljički trg bio prepun ljudi, te su sva jela su podijeljena, i to više od tisuću porcija.