Sinjski Sajam sela 2017. godine

Prezentacija i degustacija tradicionalnih jela Sinja i Cetinske krajine

U Sinju se vrše pripreme za alkarske svečanosti, vrhunac kojih je održavanje   viteške igre zvane Sinjska alka. To su dani kada se Sinjani i Cetinjani vraćaju na svoja ognjišta iz cijelog svijeta, a žitelji  ugošćavaju rodbinu, prijatelje i goste.  Sinj tada posjećuje i veliki broj vjernika uoči blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza.

Najkraće rečeno, prva polovica kolovoza je vrijeme svečanosti u Sinju.

U sklopu tih svečanosti u Sinju se već niz godina održava Sinjski sajma sela.

Prvi dan Sinjskog sajma sela, 03. kolovoza 2017. obilježit će GASTRO-ENO VEČER kojom prigodom će se prezentirati gastro-enološka ponuda Sinja i Cetinske krajine.

Gastro prezentaciju tradicionalnih specijaliteta Sinjskih arambašića i uštipaka pripremit će Udruženje obrtnika Sinj, pod pokroviteljstvom Obrtničke komore Split.

Turistička zajednica grada Sinja osigurat će enološku prezentaciju kroz Sinjsku maraštinu i hrvaštinu, dva autohtona vina ovoga kraja. Također će se nuditi i domaći kruh ispod peke.

Posjetitelji večeri će potpuno besplatno uživati u autohtonim jelima i vinu.

Treba naglasiti poznate ugostiteljske objekte koji će za ovu prigodu sa zadovoljstvom pripremiti arambašiće i uštipke a to su:

– Konoba Potkova, Sinj, vl. Ankica Vlastelica,

– Konoba Ispod ure, Sinj, vl. Ante Mažurin,

– Osmina, ugostiteljski objekt iz Jabuke, Gaz,  vl, Antonio Krce,

– Ranč Mustang iz Glavica, vl. Ivica Jenjić i

– Izletište Gola Brda iz Čaporica, vl. Bože Bravić.

Uz „iće i piće“ ugođaju večeri doprinijeti će nastupi Sinjskih mažoretkinja i Udruge za očuvanje baštine Sinja i Cetinske krajine.

Stoga, dođite i provedite lijepu večer u Sinju, 03. kolovoza 2017. godine.

Svi zainteresirani mogu doći i posjetiti Sinjski sajam sela i u naredna dva dana jer ih očekuje bogata ponuda domaćih proizvoda kao i zabavno edukativni program.sajam sela billboard