Obrtnička komora Split na “Danu srednjih škola”

Obrtnička komora Split sudjelovala je na Danu srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije, na kojem  su se sadašnjim osmašima, a budućim srednjoškolcima, predstavile Srednje škole iz cijele županije.

Manifestaciju je otvorio Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, poželivši svim osmašima da pronađu za sebe školu koja ih zanima.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić je promovirao brošuru   „Želim biti…“ u kojoj su predstavljena i obrtnička zanimanja koja se školuju po JMO programima.

Velik interes vladao je za sve obrtničke škole. Učenici Obrtničke škole iz Splita napravili su dvije modne revije, Obrtna tehnička škola Split promovirala je električnu biciklu, rad učenika. Na štandu Klesarske škole mogle su se vidjeti tehnike ručnog klesanja, Srednja škola iz Omiša predstavila je i nagrađenu igru traženja mitskih bića. Velika gužva bila je i ispred Škole za grafiku, dizajn i održivu gradnju, ispred štanda Srednje škole Brač, kao i ispred štanda Obrtničke komore SDŽ, gdje su se učenici posebno interesirali za uvjete polaganja majstorskih ispita.

Ovako veliki zanimanje za obrtničke škole obećavajuće je za upise i očuvanje tradicije obrtništva.