Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije je u subotu, 28.svibnja, sudjelovala na manifestaciji “Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije”, na kojoj su budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima predstavljene mogućnosti srednjoškolskog obrazovanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Trg ispred Hrvatskog narodnog kazališta bio je prepun mladih i njihovih roditelja koji su se došli informirati o svim mogućnostima koje im se pružaju.

Na manifestaciji je predstavljena i knjžica “Kamo poslije osnovne škole – Želim biti”, a koju je promovirao Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Manifestaciju je otvorio Župan Blaženko Boban naglašavajući kako je izbor srednje škole jedna od krucijalnih odluka mladoga čovjeka.

Učenici svih škola su prikazali svoje radove kao i svoje projekte. Tako su učenici Obrtničke škole u Splitu predstavili svoj projekt “Naše užance” u kojem su učenici prikazali nastajanje povijesnih kostima za vjenčanje iz vremena Poljičke republike.